Laserbehandeling

Tattoos zijn prachtige lichaamsversieringen… toch komt het voor dat mensen in handen komen van zogenaamde beunhazen. Wat een prachtige tattoo had moeten worden, eindigt in een werkstuk waar men liever niet mee gezien wordt.

Spijt… en dan?

Bij The Mean Machine krijgen we regelmatig mensen binnen die een tattoo die er slecht uitziet willen laten “coveren”. Dat houdt in dat Harry een ontwerp maakt welke over de oude tattoo past en deze geheel bedekt. Hoe professioneel dit ook wordt gedaan, er bestaat altijd een kans dat de oude tattoo zichtbaar terugkomt.. In ieder geval is een cover vaak twee keer zo groot als de oude ongewenste tattoo…

Laserbehandeling

Tot voor kort ging het niet anders dan zoals hierboven beschreven. Nu heeft The Mean Machine echter een hypermoderne oplossing voor dit probleem: Wij zijn in het bezit van een Q-switch yag laser. Met deze laser kan een behandeling in gang worden gezet die de oude tattoo doet vervagen of in sommige gevallen zelfs bijna doet verdwijnen. Hiermee wordt het makkelijker om daarna de oude tattoo te coveren, zonder de nadelige bijkomstigheden.

Hoe werkt het?

Tattoo’s zijn niet meer dan door het lichaam ingekapselde pigmentdeeltjes. Om deze pigmentdeeltjes te laten verdwijnen, dient eerst het kapsel eromheen verwijderd te worden. Onze laser zorgt daar voor. Dat gaat niet in één keer, maar vergt enkele behandelingen. Hoeveel kleurstof er op deze manier verdwijnt, hangt van een aantal factoren af.. de belangrijkste is welke inkt er gebruikt is. Door de laser verdwijnt niet alleen het kapsel rondom de inkt, maar worden de inktdeeltjes ook “vergruisd”, waardoor het lichaam ze kan afvoeren. Per behandeling zal gekeken worden of de oude tattoo vaag genoeg is om gecovered te worden.

Tussen elke laserbehandeling moet 8 weken zitten, het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is nutteloos om sneller te behandelen omdat het lichaam de tijd nodig heeft om de vergruisde deeltjes af te voeren. Het is niet zo dat de tattoo sneller vervaagd als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter. Om een mooie nieuwe tattoo te krijgen gaat er een lang traject aan vooraf. Na de laatste laserbehandeling duurt het een jaar voordat we je nieuwe tattoo kunnen plaatsen. Je moet dus wel een beetje geduld hebben voordat je met je nieuw tattoo kunt showen.

Na de behandeling..

Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit wordt “lasersnow” genoemd, en is een normale reactie van de huid. Deze trekt na ongeveer 30 minuten weer weg. Er zal een lichte zwelling optreden en de behandelde plaats zal er rood uit zien en branderig aanvoelen. Dit is een normale reacties en zal 1 a 2 weken aanhouden.

Wat u verder moet weten..

…is dat met alleen laserbehandelingen nooit een situatie bereikt wordt zoals deze was voordat men überhaupt aan een tattoo begon. Daarom gebruikt The Mean Machine de laser alleen om de oude tattoo te vervagen zodat er makkelijker een cover gezet kan worden.

Meer informatie?

Kom rustig eens binnenlopen tijdens onze openingstijden en vraag om meer informatie!